Meld je hier aan: Aanmelden

Okeanos Talentcenter

Okeanos Talentcenter heeft de missie om vanuit Nederland nog meer concurrentie te bieden aan de internationale roeiwereld. Hier dragen wij aan bij door zoveel mogelijk beginnende studenten met fysieke aanleg voor roeien te introduceren aan de sport. Dit doen wij door bij eindexamenkandidaten een roeitest af te nemen. Degene die goed scoren op de test worden uitgenodigd voor een talententraject.

De roeitest

In de zoektocht naar startende studenten met fysieke aanleg voor roeien, neemt het Okeanos Talentcenter roeitesten af bij eindexamenkandidaten. Hiervoor is de kans als je in Amsterdam of Amstelveen woont groot dat wij langskomen bij jouw school. De gegevens van iedereen die de roeitest aflegt, worden verzameld. Deze bestaan in ieder geval uit de score op een roei-ergometer, lengte en gewicht. Aan de hand van deze gegevens worden elk jaar de beste kandidaten uitgenodigd voor het talententraject.

Talententraject

Het talententraject start na het eindexamen met een kick-off. Samen met de andere startende studenten wordt je tijdens deze periode opgeleid om met voorsprong aan de selecties voor eerstejaarsroeien deel te nemen. Het traject is drie maanden lang en begint in juni. Tijdens deze periode train je 3 keer per week op de Bosbaan. Bovendien zullen er extra activiteiten georganiseerd worden. Tijdens het traject kan je op vakantie gaan. Je bent zelf verantwoordelijk voor je technische en fysieke ontwikkeling tijdens het traject.