Meld je hier aan: Aanmelden

Onze toproeiers

Mechiel Versluis

In het najaar van 2006 kwam ik bij Okeanos terecht via een vriend van mijn studie. Ik kwam daar in aanraking met een hele hoop leuke en enthousiaste mensen en leerde het roeien in korte tijd kennen. Ik had niet gedacht dat toen ik bij Okeanos kwam het nog zover in de roeisport zou schoppen. Inmiddels doe ik volop in de top mee. Ik ben Europees- en Wereldkampioen geworden in 2013, heb aan twee Olympische Spelen deelgenomen en in Rio de Janeiro een bronzen plak gehaald in de Holland8. Okeanos is de ideale plek om je talent te kunnen ontwikkelen. Wedstrijdroeien staat hoog in het vaandel bij Okeanos en daar wordt dan ook flink op ingezet. Ik kan het aanraden om dat te komen ondervinden.


Bastiaan Collette

Als eerstejaars student begon ik bij Okeanos met wedstrijd roeien in de eerstejaars zware mannen 8. In dit jaar heb ik vrienden voor het leven gemaakt, iedere dag met je maten kei hard trainen om de doelen te behalen. De jongens waar ik mee roeide groeiden uit van studenten met een bierbuik tot echte atleten die alles voor hun sport en ploeggenoten over hadden. In dit jaar ben ik het roeien enorm gaan waarderen en nu, 5 jaar later, ben ik 2 tot 3 keer per dag aan het trainen om te kijken hoever ik het kan schoppen. Het eerste jaar in die 8 heeft me enorm geïnspireerd en ik raad iedereen aan om je studententijd fitter en sterker dan ooit te beginnen!


Jocelyn Spruit

Na mijn hele jeugd fanatiek te hebben gezwommen, was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Vrienden van mij roeiden, dus ging ik af en toe kijken naar wedstrijden op de bosbaan. Lekker chillen in het zonnetje en kijken naar roeiwedstrijden vond ik helemaal geweldig. Dit moest ik ook gaan doen. In de zomer van 2012 ontstond mijn droom om ooit naar de Olympische Spelen te gaan met roeien. Ik ben met Micha Schimmel, nu hoofdcoach van de eerstejaars roeiers gaan praten over de mogelijkheden binnen Okeanos. Hij vertelde me dat als je echt iets wil en het uitspreekt, er altijd wat te regelen is bij Okeanos. Er is professionele coaching en je wordt goed begeleid. Ik heb een geweldig eerste jaar gehad, met een nieuw eerstejaars damesch record (6.30,85). Dit was het begin van mijn nog prille carriere. Ik ben naar het WK onder 23 jaar geweest en het WK niet-Olympische nummers. Hopelijk volgt er nog meer.